Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبردریافتی از سفارت جمهوری اسلامی ایران در نواکشوت پایتخت کشورآفریقایی موریتانی حاکی است که در پی پاسخ مثبت وزارت علوم تحقیقات فناوری و دانشگاه فردوسی مشهد به درخواست های مکرر این سفارت و همچنین همکاری وزارت آموزش عالی موریتانی و دانشگاه نواکشوت از این پس آموزش زبان فارسی جزو دروس اختیاری دانشگاه نواکشوت شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


براساس این گزارش، نخستین جلسه آموزش زبان فارسی به غیرفارسی زبانان این کشور دیروز/ شنبه ۲۸ دی ماه با حضور دانشجویان و علاقمندان توسط استاد ایرانی در دانشگاه نواکشوت برگزار شد.
دانشکده هنر و ادبیات دانشگاه نواکشوت یک دفتر مستقل برای زبان فارسی و ایران‌شناسی اختصاص داده است و از آنجایی که آموزش زبان فارسی در موریتانی علاقمندان و طرفداران زیادی دارد، چشم‌انداز آینده، ایجاد کرسی زبان فارسی در این دانشگاه است.
زبان عربی زبان اصلی در دانشگاه های این کشور عرب زبان است، زبان های، فرانسه، چینی، اسپانیایی و انگلیسی نیز در این دانشگاه تدریس می‌شوند که از این پس زبان فارسی نیز به آنها افزوده شد.

مردم موریتانی مانند دیگر ملل حوزه شمال آفریقا، علاقمند به صوفی‌گری، عرفان و به خصوص به شخصیت‌هایی همچون مولانا و امام محمد غزالی هستند لذا این امر از مهم‌ترین علل حائز اهمیت آموزش زبان فارسی در آن کشور به شمار می رود.

ترکیه، اسپانیا، فرانسه و چین، از جمله کشورهایی هستند که با حضور پررنگ خود در عرصه اقتصادی موریتانی، تا کنون بسیار فعال عمل کرده‌اند. همچنین مردم این کشور به ایران اسلامی، علاقه ویژه‌ای دارند و اخبار و مسائل مربوط به ایران در عرصه بین‌الملل را حتی در دورافتاده‌ترین نقاط کشور، دنبال می‌کنند و به آن اشراف دارند.

جمهوری اسلامی موریتانی کشوری در شمال غربی آفریقا به پایتختی "نواکشوت" است. زبان رسمی موریتانی عربی و واحد پول آن "اوقیه" است. جمعیت این کشور چهار میلیون و ۳۰۰ هزار نفر و تقریباً همه مردم آن مسلمان هستند.

 موریتانی مساحتی حدود یک میلیون کیلومتر مربع دارد که ۹۰ درصد آن را بیابان پوشانده و یک سوم جمعیت کشور در پایتخت زندگی می کنند.
نام این کشور از نام "موریطنیه" گرفته شده که یک پادشاهی اقوام بربر بود که از سده سوم پیش از میلاد تا سده هفتم میلادی بر بخش هایی از شمال آفریقا حکومت می کرد.

موریتانی در ۱۹۶۰ (۱۳۴۰ ه-ش) از فرانسه استقلال یافت.این کشور پس از ۱۹۷۶ (۱۳۵۵ ه-ش) تحت حاکمیت نظامیان بود و در ۱۹۷۹ (۱۳۵۷ ه-ش) تک‌حزبی گردید و نهایتا در ۱۹۹۲ (۱۳۷۱ ه-ش) انتخابات چندحزبی در این کشور برگزار شد.

لازم به ذکر است که نواکشوت از جمله معدود پایتخت های عربی بود که روابط دیپلماتیک خود با  بشار اسد را حفظ کرد. همچنین در اوج بحران سوریه 'مولادی ولد محمد لغظف' نخست وزیر خود را به دمشق فرستاد موضوعی که ایران آن را دستاوردی بزرگ می داند و با همکاری امنیتی، نظامی و اقتصادی با این کشور آفریقایی از آن استقبال می کند.

برچسب‌ها آموزش زبان فارسی موریتانی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آموزش زبان فارسی موریتانی آموزش زبان فارسی موریتانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۷۱۵۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعای اسرائیل درباره ترور نیروی وابسته به سپاه؛ رامین یکتاپرست کیست؟

برخی رسانه‌های اسرائیلی ازجمله جروزالم پست وبرخی از رسانه‌های فارسی‌زبان وابسته به آنها یعنی ایران اینترنشنال درخبری مدعی شدند که رامین یکتاپرست توسط اسرائیل کشته شده است، این رسانه‌ها او را نیروی وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی معرفی می‌کنند.

برخی رسانه‌های اسرائیلی ازجمله جروزالم پست وبرخی از رسانه‌های فارسی‌زبان وابسته به آنها یعنی ایران اینترنشنال درخبری مدعی شدند که رامین یکتاپرست توسط اسرائیل کشته شده است و او نیروی وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بوده است.

بنابر گزارش تسنیم، پیگیری خبرنگار ما از منابع مطلع حاکی است که این اخبار صرفاً یک دستاوردسازی خیالی برای رژیم تروریستی اسرائیل است و فردی به‌نام رامین یکتاپرست هیچ ارتباطی با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ندارد.

رامین یکتاپرست یک فرد دوتابعیتی است که سابقه چندان مثبتی هم ندارد؛ همچنین برخی اطلاعات حاکی است که او در یک درگیری شخصی کشته شده است.

رسانه‌های اسرائیلی و به‌ویژه فارسی‌زبان‌هایی مانند ایران اینترنشنال، پس از شکست این رژیم در عملیات تنبیهی وعده صادق، در چند نوبت سعی کرده‌اند دستاوردهای خیالی برای آنها بسازند.

خود رسانه‌های آلمانی هم پیشتر نوشته بودند که طبق ادعای پلیس آلمان یکتاپرست در سال‌های 2009 و 2010 یک فاحشه‌خانه در لورکوزن آلمان را اداره می‌کرد و پس از آن به کلوب‌های موتورسواری که به بزهکاری شهرت داشتند، ملحق می‌شود.

دیگر خبرها

  • آیا حذف زبان فارسی در افغانستان ممکن است؟
  • اعلام آمادگی دانشگاه مطرح ایرانی برای آموزش زبان فارسی به دانشجویان اخراجی آمریکا
  • آموزش زبان فارسی در ارمنستان موجب تقویت تعاملات دو کشور می‌شود
  • توسعه ظرفیتهای آموزش زبان فارسی در جمهوری خودمختارنخجوان
  • ادعای اسرائیل درباره ترور نیروی وابسته به سپاه؛ رامین یکتاپرست کیست؟
  • مراد صحرایی: در دولت سیزدهم مرگ سند ۲۰۳۰ را اجرا کردیم / تغییر عناوین و حجم دروس مدارس برای اجرای برنامه‌های پرورشی
  • گزارش BBC در باره نیکا شاه کرمی تناقض های متعدد دارد
  • سرگذشت فارسی‌زبانان آسیای میانه /نگاهی به کتاب «تاریخ تاجیکان ورارود»
  • دستاوردسازی خیالی اسرائیل و رسانه‌هایش درباره رامین یکتاپرست
  • توانایی زبان فارسی در گرو این است كه زبان علم باقی بماند